Hoe werkt het?

Heel Simpel. 2nd Hand Brand werkt volgens het ‘Marktplaats-principe’.

Het plaatsen van een item is geheel gratis. Ook leggen wij geen marge op de verkoopprijs. 2ndHandBrand is dus een gratis platform voor tweedehands merkkleding en designer kleding, zowel voor de koper als voor de verkoper! 

LET OP:  De minimum verkoopprijs van items is verhoogd van € 15,= naar € 50,=. 2nd Hand Brand is bedoeld om juist die items te verkopen die je NIET naar het 2e hands winkeltje wilt brengen, omdat je daar simpelweg te weinig er voor terug krijgt (meestal 40% van de verkoopprijs). Het zijn juist die 2 of 3 items in je kast die te duur en goed zijn om weg te geven of weg te brengen. Op 2nd Hand Brand krijg je daar wel een goede prijs voor. Het is gebleken dat artikelen in het lagere en midden segment slecht of niet verkopen op 2nd Hand Brand. Dus om teleurstellingen te voorkomen: Op Marktplaats maak je daarmee veel meer kans.

VOOR DE VERKOPER

Zet je artikel te koop d.m.v. het uploaden van maximaal 4 duidelijke foto’s met een witte achtergrond en een wervende artikelomschrijving met alle maten erbij vermeld. De uploadwizard loodst je er van a-z door de invulschermen heen Je item verschijnt direct op 2nd Hand Brand. Wij zullen echter de artikelen screenen om zodoende het aanbod interessant te houden. Nu kan een potentiële koper contact met jou opnemen via de detailpagina van jouw item.

Op de ‘detailpagina’ van jouw artikel staat een knop ‘Neem contact op met de Aanbieder’of 'Bied op dit Artikel'. Deze knop genereert automatisch een e-mail aan jou. Mocht je het bod of voorstel interessant vinden, kan je reply-en op het e-mailadres dat vermeld staat in de mail.

Hiermee is het contact tussen jou en de koper ontstaan en begint het onderhandelen. Je kan overigens tijdens het doorlopen van de uploadwizard kiezen voor een exacte prijs die je wilt hebben voor je artikel of je kan aangeven dat mensen kunnen bieden op jouw artikel.

VOOR DE KOPER

Je kan op meerdere manier rondkijken op 2nd Hand Brand. Je kan een categorie aanklikken die je interessant vindt. Mocht je in één keer alles willen zien wat er te koop staat op 2nd Hand Brand kan je klikken op ‘ZOEK’, zonder de filters in te stellen. Je kan ook kiezen om de categorie Our Favourites te bekijken. Hierin zijn de artikelen opgenomen die wij top vinden.

Je kan ook dmv de zoekfunctie de produkten filteren op Item, Maat, Merk, Kleur, Staat en Seizoen. Het meest voor de hand liggend is de filter op jouw maat te zetten. Er verschijnt dan een resultaat met alle artikelen op 2nd Hand Brand in jouw maat.

Op de Detailpagina van het artikel staat een button 'Neem contact op met de Aanbieder" of 'Bied op dit artikel'. Daarmee kan je contact opnemen met de adverteerer.

STAPPENPLAN VERKOPEN

Hieronder volgt een simpel en duidelijk stappenplan. Je begint met foto's te maken en je te registeren. Maak min. 1 en max. 4 duidelijke foto’s van het artikel dat je wilt verkopen. Klik hier voor tips over een goede fotografie van je artikel. Sla de foto’s op in je computer bijv. op je bureaublad of op een andere plek waar je gewend bent je foto’s op te slaan. Klik hier of op 'VERKOPEN' op de Homepage voor het registereren en uploaden van je foto’s. Je belandt dan in de uploadwizard welke je door het gehele proces heen loodst.

1. REGISTREREN

Voor het plaatsen van foto’s moet je je registreren, zodat je later je artikelen kan wijzigen of verwijderen. We hebben je e-mailadres en je telefoonnummer nodig om het contact tussen jou en de potentiële koper tot stand te brengen. Je telefoonnummer en je e-mailadres verschijnen niet op de site! Jouw woonplaats verschijnt wel op de site. Wij gaan zeer zorgvuldig met jouw gegevens om. Zie ook ons Privacy Beleid.

2. PLAATS EEN ARTIKEL

Je items en foto’s worden eerst door ons gescreend, voordat deze geplaatst worden. Wij hanteren een strenge selectie, en willen toezicht houden op een serieuze plaatsing van items, zodat we altijd een goed aanbod kunnen garanderen. We zullen daarom constant de site screenen op alle items.

Items die wij niet goedkeuren om zodoende het aanbod interessant te houden.

Items die niet worden goedkeurd, verschijnen dus niet op de site. Helaas is het niet mogelijk om je hiervan persoonlijk op de hoogte te stellen. Wij kunnen tevens niet in discussie gaan over het wel of niet toelaten van items op 2nd Hand Brand.

Wij zijn op zoek naar items, die:
Maak dus goede duidelijke foto's, klik daarna op VERKOPEN en doorloop de Uploadwizard.

3. ONDERHANDELEN

Indien je artikel is goedgekeurd, verschijnt deze op 2nd Hand Brand. De kans is groot dat je binnen korte tijd een email ontvangt met een bod of contactaanvraag. Klik hier voor tips over Veilig Handelen. Maak tevens een afspraak over de verzendkosten. Het is gebruikelijk dat de koper de verzendkosten voor haar rekening neemt.

Mocht het artikel niet passen of niet aan de verwachtingen voldoen, is het ook gebruikelijk dat de koper de verzendkosten wederom voor haar rekening neemt. De kosten voor pakketpost van 0-10 kg via TNT zijn € 6,75. Uiteraard kan je onderling andere afspraken maken.

4. DE DEAL IS GESLOTEN

Indien jullie tot overeenstemming zijn gekomen, is het raadzaam om eerst het geld over te (laten) schrijven en dan het artikel op te (laten) sturen. Je kan natuurlijk ook bij elkaar langs gaan of ergens afspreken. Er gaat niets boven persoonlijk contact. Bovendien kan je het artikel meteen even passen.

5. ITEM WIJZIGEN OF VERWIJDEREN

Je kan je item wijzigen door in te loggen en naar jouw Profiel te gaan. Deze vind je op de Homepagina bovenaan je scherm. Onderin je profiel zie je een overzicht van de door jouw geplaatste items. Deze kun je hier wijzigen of verwijderen.